A PINTÉRGÁZAUTÓ
az olaszországi anyavállalat, a Poliauto© magyarországi forgalmazója.

A POLIAUTO© cég az ötvenes évek elején kezdte meg működését Olaszországban, Piacenza városában. Az alternatív üzemanyagokkal való intenzív kutatásokra a háború utáni olajhiány és egyéb gazdasági okok szolgálnak magyarázatul. Ezen az oldalon a propán-bután gázzal működő POLIAUTO© rendszerekkel ismerkedhet meg, mivel leginkább ezek találhatók meg a kontinensen könnyű és mobil szerelhetőségük, alacsony áruk és kiválló minőségük miatt.

   
Mi az az autógáz?

Ma autógázon főleg az LPG-vel jelzett cseppfolyós propán-bután gázt vagy a CNG-vel jelzett, sűrített földgázt értjük. A különböző autógáz rendszerek az olcsóbb felhasználási költségek, valamint a környezetvédelmi szempontok, szabályok miatt terjednek lendületesen egész Európában (a gáz égése a motortérben majdnem 100%-os, míg a benzin/dízel járműveké alig 50%, ezért optimális beállítások mellett a káros anyag kibocsátás szinte zéró, de mindenképpen töredéke a benzines járművekének).

Fejlődési út!

Ahogy a gépjárművek motorjai az egyszerű karburátoros megoldástól elindulva a legmodernebb hengerenkénti befecskendezésig eljutottak, a gázrendszer ugyanezt az innovációs utat járta végig. A cég termékeit a fejlődés minden szakaszában az igen magas műszaki színvonal és gyártási minőség jellemezte és jellemzi napjainkban is.